2015-09-24 20:37:47• hírek • Kocsis Zoltán

Kitüntették Eugeniu Avramot és Virgil Enatescut

A Román Katonai Lovagrend elismerését vehette át csütörtök délután Eugeniu Avram prefektus és Virgil Enatescu pszichiáter. A díjakat Adrian Constantin mérnök, a lovagrend elnöke adta át Szatmárnémetiben.

Constantin laudációjában elmondta, Avram tizessel érettségizett, a temesvári állatorvosi egyetemet is évfolyamelsőként végezte el, majd ugyanitt doktorált. Később közigazgatási jog szakon mesterizett, prefektusként pedig igyekzik politikamentesen, a lakosság érdekeit szem előtt tartva szolgálni.

Enatescuról megtudhattuk, hogy két doktori címmel is rendelkezik, hisz pszichiátria mellett antropológiából is megszerezte a címet. Harminc évig volt a szatmári pszichiátriai osztály főorvosa, majd nyugdíjba vonulva 70 évesen készül első irodalmi alkotása is. Mindezek mellett megyei tanácsosként is igyekszik szolgálni a szatmáriakat.

Avram meghatódva ígérte meg, hogy továbbra is igyekszik legjobb tudása szerint végezni dolgát, míg Enatescu kifejtette, hogy a román társadalomnak sokkal több olyan személyiségre lenne szüksége, akik mernek gondolkodni, a nemzet érdekeiért kiállni, s nemcsak a politikai irányvonalaknak megfelelően bólogatni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: